dimecres, 12 d’octubre de 2016

Educació Social en imatges (II): MIRCROMASCLISMES


Els micromasclismes són masclisme igual!


Arrel d'un debat molt interessant que vam tenir ahir a la classe de <polítiques socials i educatives> i inspirada dues entrades del blog de la Mireia MAÑOSA, avui em ve de gust fer la meva entrada sobre el micromasclisme. Però, per què "micro-"?

Per definició, el micromasclisme és el masclisme normalitzat socialment: engloba tots els comportaments interpersonals, els comentaris verbals i les actituds que contribueixen a l'atribució de superioritat de l'home sobre la dona en la vida quotidiana. A diferència d'altres formes de violència masclista, que poden ser socialment denunciades i condemnades, aquestes pràctiques més subtils que reflecteixen i fomenten la desigualtat de gènere són legitimades per l'entorn social. 

Us deixo amb dos exemples micromasclistes extrets del Diccionario de la Real Academia Española (DRAE) perquè reflexionem sobre el llenguatge masclista que utilitzem dia a dia.

Real Academia Española  © Todos los derechos reservados


El canvi serà feminista o no serà!

4 comentaris:

 1. Molt interessant i molt a pensar em de fer un canvi ja!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Esperem que aquesta nova etapa ens doni les eines per a fer-ho!

   Elimina
 2. I la pregunta és: com canviar-ho? suposo que tot rau amb l'educació, tot i així, el canvi ha de venir acompanyat d'una major igualtat social amb tots els camps.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí! I no ha de ser una educació que es quedi en la teoria, sinó que tingui una aplicació efectiva.
   Cal canviar tant el procés educatiu que ens inculquen des de petits, en el qual ens fan assimilar com a positiu un "arquetip viril" inqüestionable, com començar a introduir noves propostes feministes que apostin més per a l'EQUITAT (prefereixo no dir "igualtat", si mires 2 posts anteriors sabràs perquè).
   De moment, la identificació del problema i la seva posterior denúncia és una bona manera de començar, no?

   Elimina