dilluns, 31 d’octubre de 2016

La meva participació a ERD [RECURSOS]

Durant la meva participació en la V edició d'En la Recerca del Desenvolupament (ERD), un programa d'assessorement de Treballs de Recerca i de Treballs de Monitor/a i Director/a en Educació en el Lleure, projecte d'Assamblea de Cooperació Per la Pau (ACPP) juntament amb Escola Lliure el Sol (ELLS), vaig crear recursos diversos que m'encantaria compartir:

Tot va començar arran del meu [1]TR "V.I.C.T.I.M.S", sobre les inustícies que comporta la roba que vestim, amb el qual vaig tenir el plaer de poder ser co-tutoritzada per la singular Nadia GHULAM (qui m'ha inspirat, definitivament, a estudiar Educació Social).
Mentre "gestava" el Treball de Recerca (van ser 9 mesos durs d'esforç i dedicació), vaig decidir crear un [2]vídeo propi per incloure'l al treball, ja que crec que la Comunicació Audiovisual també és una gran eina de transformació social (i, a part, era la meva segona opció com a carrera).

I casualitats de la vida o no, dins del marc d'ERD resultà que entrava una formació amb Teleduca, d'on van sortir aquests 4 vídeos sensibilitzadors elaborats per les participants del programa:

La constància i la feina ben feta dels nostres TRs ens van portar, després de la Selectivitat, a la Laura CERCÓS i a mi a "tastar" el nord del Marroc durant 5 dies. Juntament amb la Núria DOMINGO i la Irene LÓPEZ (les guanyadores del treball sobre l'educació en el lleure), vam viure una experiència molt enriquidora que la Laura va saber plasmar fidelment en [7]aquest article
A més, per tal d'evitar el típic vídeo de retorn que es fa d'un viatge, la Irene es va ocupar de crear un [8]breu audiovisual més "trencador", barrejant fotografies originals nostres amb les dels mitjans de comunicació i les que no ens ensenyen.

Conclusió? El meu pas per ACPP m'ha fet descobrir altres realitats que desconeixia, m'ha envoltat de persones úniques i inquietes amb ganes d'aportar, també, el seu granet de sorra en aquest món i m'ha proveït de molts materials que us animo a compartir. 
El programa ERD m'ha enriquit moltíssim a nivell professional però, sobretot, m'ha fet créixer com a persona.

Això és només el principi.
Gràcies, i per més oportunitats així!


1 comentari:

  1. M'ha semblat una entrada molt interessant, sobretot ara que jo també participo en el ERD. Vull puntualitzar que els treballs d'audiovisual que veu fer amb teleaduca donen un missatge molt clar des d'exemples reals que tots hem pogut observar en algun moment de la nostra vida i que són un molt bon treball de conscienciació.
    D'altra banda, també et vull felicitar pel teu treball de recerca. La investigació ha estat molt profunda, i el resultat final molt útil i interessant.
    Espero que el meu pas per l'ACPP sigui tan intens i enriquidor com el que has explicat. És una experiència que tothom hauria de tenir, o si més no una de semblant, un cop a la vida.

    ResponElimina