dimarts, 17 de gener de 2017

TEXT ACADÈMIC 5: Què és un PLE?

Aquestes vacances de Nadal he estat "desconnectada" del blog, acabant treballs del meu 1r quatrimestre universitari... Però, com ja us vaig dir, amb la primera entrada del 2017 torno amb el 5è i últim text acadèmic d'#UsosTIC, sobre els PLEns.

Jo, abans de la conferència de Pilar JANER, que tingué lloc el dimecres 7 de desembre de 2016 al teatre del Campus Mundet de la Universitat de Barcelona, tampoc sabia què era un Personal Learning Environment; però després de la xerrada i gràcies a aquest vídeo de Linda CASTAÑEDA, qui, el 2010, popularitzà el terme amb Jordi ADELL, ara me'n adono que, inconscientment, aquest curs ja m'he anat creant el meu propi PLE!I tu?
- Tens un compte de Twitter per seguir gent interessant? El meu és @a_torroella
- Comparteixes les teves idees allà? (Ves al meu perfil per veure la meva activitat recent.)
- Estàs subscrit via RSS a blogs i/o altres fonts d'informació? Et convido a què segueixis el meu!
- I has començat a plasmar el teu pensament en el teu propi blog? Jo ho faig aquí, on estàs ara, des de setembre de 2016.
- Participes, a més, en algunes xarxes socials com Facebook o Linkedin, per tal de configurar la PLN i compartir experiències? (Si no saps què és una Personal Learning Network, llegeix el treball que he compartit al principi d'aquesta entrada.)

Si has respost que <sí> a totes les preguntes anteriors i gestiones tota la informació mitjançant Symbaloo, per exemple, és que tu també tens un PLE com jo:
http://www.symbaloo.com/mix/webmixadriana1 
I si no, a què esperes a crear-te el teu propi entorn d'aprenentatge personal?

"Amb la generalització de les TIC, “aprendre a aprendre” ja no és suficient, com indicava el recent difunt BAUMAN; sinó que, avui en dia, es requereix desenvolupar un pensament no només crític, sinó que també desaprengui i entengui que el coneixement que s’adquireix avui, no té perquè ser útil demà."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada